GEZOND VANBINNEN, VANBUITEN MOOI
WAAROM IK DIT BOEK HEB GESCHREVEN

 
Mijn hele leven al heb ik oog en hart gehad voor kwaliteit.
Als modeontwerper heb ik van in het prille begin een zwak gehad voor wat ,sobere klasse’ heet: dingen die eenvoudig zijn maar toch echt mooi, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke kwaliteitsmaterialen zoals zuivere wol, kasjmier en linnen. Mijn motto is: ga naar de kern van de zaak. Naar de essentie.

Puurheid, zuiverheid en kwaliteit: dit zijn waarden die je nooit zullen bedriegen.Diezelfde lijn heb ik willen doortrekken in mijn zoektocht naar de essentie van gezond leven. Gezondheid is mijn passie, en de manier waarop de mens erin kan slagen optimaal gezond te zijn of te worden, fascineert me als niets anders ter wereld.
De informatie die ik in de loop van de jaren verzameld heb, is inmiddels uitgegroeid tot een zo uitgebreide en waardevolle ‘databank’, dat het jammer zou zijn wanneer ik die informatie niet op een of andere manier zou kunnen delen met meer mensen. Ik begrijp heel goed dat velen argwanend staan tegenover nóg eens een boek dat beweert hét geheim van de optimale gezondheid en fitness eindelijk bekend te maken..
  De jongste jaren worden we immers overstelpt met dergelijke boeken, en de adviezen die u erin vindt, zijn soms erg tegenstrijdig. Het ene jaar wordt u geadviseerd om alle zichtbare vetten uit uw dieet te schrappen als ultieme oplossing voor een optimale gezondheid. Het jaar daarop bestaat het revolutionaire nieuwe eetprogramma uit een proteïnerijk dieet, en net op het moment dat u klaar bent voor deze nieuwe manier van eten, staat er iemand anders klaar die u vertelt dat het uiterst belangrijk is dat u een juist evenwicht vindt tussen vetten, proteïnen en koolhydraten. Want in mijn zoektocht naar de waarheid, stuitte ik wel eens op leugens. Mijn desillusie was vaak heel erg groot. De zogenaamde gezondheidsmarkt neemt consumenten dikwijls bij de neus.

De gezondheidsindustrie is soms even genadeloos als de rest van de industrie: het is pure commercie. En dat is des te erger omdat in dit geval bewuste consumenten, precies die kleine minderheid van mensen die wél op zoek is naar gezonde voeding, bedot worden met goedkope slogans en loze beloften.